In september en oktober van dit jaar vindt het WK Volleybal Dames plaats. Misschien hebben jullie er al wel van gehoord, we schreven er ook over in onze nieuwsbrief afgelopen december. Het WK Volleybal is een van de grootste evenementen in jaren georganiseerd in de provincie Gelderland. Gemeente Lochem is een van de gastheergemeenten. Het Argentijnse team verblijft tijdens hun wedstrijden in Gelderland in onze gemeente. Daar zijn wij erg blij mee! We nodigen jullie en de bij jullie aangesloten ondernemers graag uit om geïnspireerd te raken. En samen of zelf aan de slag te gaan en iets leuks te ondernemen in het kader van het WK Volleybal.

Op dinsdagavond 22 maart van 19:00-20:00u, online
We organiseren dan een uitwisseling, inspiratie, inventarisatie, brainstormbijeenkomst voor ondernemers(verenigingen) uit de gemeente Lochem. Ter inleiding vertelt Freek Gesthuizen van de Gelderse Sport Federatie wat over het WK Volleybal. Daarna gaan we graag in gesprek met jullie. Weet je nog niet of je er iets mee wilt, en wil je vooral wat meer horen? Ook dan ben je welkom, maar laat je gedachten er vooral alvast over gaan.

Want wat is zoal mogelijk?
Overal maken organisaties, inwoners, ondernemers plannen voor events. In de gemeente Lochem organiseren 4 volleybalverenigingen samen bv. een buurtentoernooi. Hier zouden ondernemers op aan kunnen haken. Enkele ondernemers organiseren samen al de Diabetes Challenge in de gemeente Lochem. Dit als onderdeel van de regionale Diabetes Challenge. Andere ideeën voor wat je kan doen, zijn:

  • Een WK-kleurplatenactie, met win een gesigneerde volleybal;
  • Uitzenden van WK-volleybal wedstrijden, in cafes of op de schermen in sportscholen;
  • Gezonde Argentijnse producten verkopen als supermarkt, eventueel in relatie tot een recept;
  • Argentijns food festival;
  • Argentijns menu (proef het WK) / of een Argentijnse special op de kaart tijdens deze zomer;
  • Aankleding van winkeletalages;
  • WK-Volleybal Speurtocht in etalages;
  • Pool? En de winnaar wint bv. tickets voor een WK-wedstrijd;
  • Spaaractie (dmv muntjes/stempelkaart) bij winkeliers voor mee loten kaartjes WK;
  • Of het WK als thema voor (een onderdeel van) een evenement dat eraan komt. Bv. een wandel/fiets/zwem 4 daagse of…;
  • Bedrijventoernooi volleybal (op dit moment verkent de GSF ook de behoefte aan een provinciale variant)
  • Aansluiting op wekelijkse markt? Bv. met de volleybalbus van de Nevobo (daarin kun je je volleybalskills oefenen). Of een WK-dag/WK-plein waar men een wedstrijd kan kijken, of kan volleyballen?

Hierboven refereren we ook aan kaartjes van het WK of een gesigneerde bal. Die mogen we namelijk weggeven als gastheergemeente. Daarvoor kunnen we met elkaar (sportverenigingen, ondernemers, gemeente e.a.) leuke ideeën opwerpen en iets mee doen.

Organisatie van het WK
De organisatie van het WK is in handen van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo), samen met de GSF (Gelderse Sport Federatie) en ook met de gemeente Rotterdam en Polen. Op alle drie de locaties, Gelderland, Rotterdam en Polen, vinden wedstrijden plaats. Het WK is van 23 september tot en met 15 oktober 2022. Maar side events vinden het hele jaar plaats. Naast ondernemers organiseren vooral ook volleybalverenigingen en scholen events in het kader van het WK in de gemeente Lochem.

Aanmelden voor 22 maart, vragen of meer weten?
Neem dan contact op met Renate Vloedgraven via de mail of telefonisch (r.vloedgraven@lochem.nl, 0573 289 282). Het overleg op 22 maart vindt via MS Teams plaats. Dit om het zo toegankelijk mogelijk te maken.