Bijna 4 miljoen mensen in Nederland zijn mantelzorger. Maar wat is mantelzorg? Waar kun je terecht met vragen? En hoe verlicht je jouw zorgtaken? In de Wegwijzer Mantelzorg zet Mezzo, de vereniging speciaal voor mantelzorgers, handige informatie over mantelzorg op een rijtje.

mantelzorg-wegwijzerJe vindt in de wegwijzer links naar allerlei handige websites. Bijvoorbeeld naar het online platform ‘We helpen’. Daar vind je mensen die hulp aanbieden en kun je ook zelf een hulpoproep plaatsen. Verder lees je in de wegwijzer welke financiële regelingen er allemaal zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je als mantelzorger gebruik kunt maken van een collectieve gemeentelijke aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering?

Mantelzorg combineren met werk en studie

In de wegwijzer lees je ook waar je terecht kunt als je naast je studie of baan mantelzorger bent. Zo heb je recht op een aantal verlofregelingen en andere bepalingen die je in je CAO vindt. Heb je een WW- of bijstandsuitkering? Dan kun je als mantelzorger wellicht een (tijdelijke) vrijstelling van de sollicitatieplicht krijgen.

Download de Wegwijzer Mantelzorg (pdf)

Bron: http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg