Om de periode van en rond de feestdagen tijdens de nieuwe coronamaatregelen op te fleuren zijn verschillende teams van Stichting Welzijn Lochem (wederom) in actie gekomen.

Vanuit Seniorenwerk, Mantelzorg en Vrijwilligerscentrale is een groep vrijwilligers gestart met het bel-team, telefonisch contacten van inwoners uit de Gemeente Lochem. Even een gesprekje over de huidige situatie, waarbij mensen hun verhaal kunnen doen. En indien nodig kunnen signalen op deze wijze worden opgevangen en kan eventueel ondersteuning worden geboden.

Team Opbouwwerk heeft diverse programma’s aangeboden op Tweede Kerstdag, van online koffietijd in kerstsfeer tot een radio-bingo. De radio-bingo heeft plaatsgevonden tijdens de middaguitzending van Radio Ideaal. Er kwamen leuke reacties van inwoners binnen tijdens de uitzending en de 3 prijswinnaars zullen binnenkort hun Lochemmertje voorzien van lekkers of een horecabon in ontvangst kunnen nemen.

Ook het inmiddels bekende Soep op de Stoep heeft een kersttintje gekregen. Op diverse adressen in de kernen Almen, Eefde, Gorssel en Lochem zijn bewoners op Tweede Kerstdag verrast met een vers kopje soep. Door de mooie kerstpakketten die Wila B.V. en Hedi International B.V. wederom beschikbaar hebben gesteld, kon ook nog een pakketje lekkers worden aangeboden.

Van de soep-ontvangers zijn verheugde reacties ontvangen: “het doet mij erg goed, deze mevrouw gaf mijn dag een sterretje, ik heb dit nog nooit meegemaakt.”

Ook Jongerenwerk Lochem heeft in deze periode niet stilgezeten. Zo heeft de Kerstman deze week arretjesslee-cake met jongeren gebakken via Instagram. Jongeren konden zich hiervoor opgeven waarna jongerenwerkers de boodschappen voor de cake persoonlijk kwamen brengen. Daarnaast konden jongeren iemand opgeven voor een kerstpresentje. Deze personen zijn op kerstavond in het zonnetje gezet. Zij kregen een presentje overhandigd met een persoonlijk bericht van de betreffende jongeren.

Met dank aan diverse enthousiaste vrijwilligers, zowel tijdens de voorbereidingen als in de uitvoering, zijn deze activiteiten gerealiseerd en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Ronde Tafel 105.