VRIJWILLIGERSCENTRALE

De vrijwilligerscentrale Lochem bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Maatjesproject
  2. LochemDoet

Maatjesproject
Iedereen verdient een maatje.
Maatjes zijn er in allerlei soorten. Er zijn maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer maatjes. Wil jij er zijn voor een ander? Of zou je graag een maatje willen? SWL bemiddelt en gaat op zoek naar de juiste match. Maatjes worden begeleid door een professionele medewerker van SWL.

Bij SWL hebben we Maatjes op Maat

Maatjes voor even
Vrijwillige dienst bij een klusje of een ritje
Soms heb je wat praktische hulp nodig bij alledaagse zaken, zoals een klusje of een ritje. En hoe fijn is het om daar een maatje voor te hebben! Voor wie? Alle zelfstandig wonende inwoners van de gemeente Lochem, die niet de financiële middelen en mensen hebben om hulp in te schakelen. Door wie? Een vrijwilliger van SWL, voorzien van een VOG en professionele begeleiding.

De VRIJWILLIGE DIENSTEN op een rij
Ritjes
Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, familie of vrienden; ook als ze verder weg wonen! Waar nodig wordt een stukje extra service geboden, zoals begeleiding naar de wachtkamer.
Kosten
Een minimum ritbedrag van 4 euro, 0,32 per kilometer.

Klusjes
Klusje in en om het huis: van een lampje ophangen tot het in elkaar zetten van een kastje. Digitale klus: computer, mobiel of tablet. Tuinklusje: lichte werkzaamheden waarbij geen ladder nodig is.
Kosten
5 euro per uur met een maximum van vier uur. De vrijwilliger neemt zelf gereedschap mee.

AANMELDEN
Voor meer informatie of aanmelden
Bel: 0573 25 44 44. We zijn er van maandag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur
mail: vrijwilligedienstverlening@welzijnlochem.nl

Maatje voor lang
Zoek je voor langere tijd hulp, gezelschap of ondersteuning, dan gaan wij op zoek naar iemand die dat voor of met jou wil doen. Maatjes worden bemiddeld en begeleid door een professionele medewerker van SWL.
Het kan gaan om:

  • Belmaatje
  • Wandelmaatje
  • Mantelzorgondersteuning
  • Schulphulpmaatje
  • Hulp bij administratie
  • Gezelschap
  • Boodschap

Heb je een maatje nodig of wil jij een maatje worden of heb je vragen over de (maatjes)projecten? Neem dan contact op. Mail naar c.braak@welzijnlochem.nl of bel naar 0573-29 70 00. Je wordt dan doorverbonden met één van onze medewerkers. Contactpersoon voor de maatjesprojecten is Carin Braak.

(Wij houden bij alle activiteiten rekening met de richtlijnen van het RIVM t.a.v. COVID-19, dit kan soms leiden dat we een maatjes aanvraag niet direct kunnen vervullen of een alternatief gaan zoeken).

LochemDOET bemiddelt, ondersteunt en begeleidt betrokken vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.
Dit doen we voor alle vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Lochem en alle vrijwilligersorganisaties en verenigingen met het team LochemDOET. We verzorgen trainingen, delen vacatures en kennis en matchen vrijwilligers met leuke vrijwilligersvacatures.  Kijk voor alle informatie op ons digitaal platform www.lochemdoet.nl