Wilt u graag sporten, maar is uw inkomen te laag om dit te betalen? Dan kan het Volwassenfonds Sport & Cultuur misschien helpen. De gemeente Lochem is sinds 1 april hierop aangesloten. Het Volwassenfonds Sport & Cultuur betaalt mee aan de sportclub en/of culturele activiteiten voor inwoners met een laag inkomen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het al jarenlang mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen aan sport en cultuur. Denk hierbij aan voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo of theaterles. Maar meedoen aan sport of culturele activiteiten zijn ook voor volwassenen belangrijke ingredi├źnten voor een gelukkig leven. Daarom zetten we ons ervoor in om sport en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken.

Voor wie?
Het Volwassenfonds Sport & Cultuur is voor volwassenen vanaf 18 jaar. Het fonds helpt met het betalen van de kosten voor het lidmaatschap. Of het lesgeld voor een sport of culturele activiteit. Zo is het voor u toch mogelijk om lid te worden van een sportclub. Of mee te doen aan dans, muziek, theater of iets anders creatiefs. Met de bijdrage uit het fonds kunt u een jaar lang meedoen. Daarna kunt u opnieuw een aanvraag doen.

Mensen met een inkomen tot ongeveer 1500 euro per maand komen in aanmerking voor het fonds. Lid zijn van een sportvereniging kost al snel 250 euro per jaar is dan een enorme kostenpost. De keuze tussen voetbal of boodschappen is dan snel gemaakt.

Interesse of meer weten?
Woon jij in de gemeente Lochem? En wil je weten of je gebruik kunt maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Neem dan contact op met Emma Borggreve van Stichting Welzijn Lochem. Zij is voor Lochem het aanspreekpunt Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Haar emailadres is: e.borggreve@welzijnlochem.nl. Bellen kan ook: 06 83 35 69 58.