De 3e editie van de kalender Uniek Sporten van de Maand van Uniek Sporten regio Stedendriehoek is klaar! De lokale buurtsportcoaches aangepast sporten verspreiden in januari de kalenders bij deelnemende sportaanbieders, scholen speciaal onderwijs, zorginstanties en -professionals en andere openbare of buurtontmoetingscentra in Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Elke gemeente heeft een eigen kalender waarop zowel lokaal sportaanbod als aanbod in de buurtgemeenten staat voor sporters met een beperking. Middels QR-codes kan alle informatie over het sportaanbod moeiteloos worden gevonden. De kalender loopt van januari tot en met maart 2022. In het voorjaar van 2022 zal de 4e en laatste editie van de kalender verschijnen. 

Unieke Sport van de maand januari: Ontspanning 
In de regio Stedendriehoek worden door de deelnemende sportaanbieders diverse sporten gericht op ontspanning aangeboden aan sporters met een beperking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld boccia, bowlen en yoga. Deze sporten worden in januari ‘in the spotlight’ gezet! Middels sociale media berichten (www.facebook/unieksportengelderland) en belevingsvideo’s van Uniek Sporten Stedendriehoek kunnen sporters vooraf al volop kennis maken met de verschillende sporten. Waarom is de sport zo leuk, wat is het voor een vereniging, wie zijn de trainers en wat zijn de faciliteiten van de vereniging of club, het komt allemaal aan bod. Hiermee wordt voor sporters met een beperking de drempel om naar een sportclub of vereniging te gaan in veel gevallen veel lager gemaakt. In februari en maart komen fitness en gymnastiek & turnen uitgebreid aan bod. 

Coronamaatregelen 
Het sport- en beweegaanbod zal afhankelijk blijven van de geldende coronamaatregelen. We hopen natuurlijk van harte dat door versoepelingen actieve sportbeoefening bij de diverse sportaanbieders weer mogelijk wordt. 

Voor wie? 
Alle mensen met een lichamelijk, verstandelijke, auditieve, visuele en mentale beperking kunnen zich aanmelden bij de deelnemende sportaanbieders die vermeld staan op de kalender en vervolgens meedoen met de reguliere trainingen. En mocht de gewenste sport niet lokaal georganiseerd zijn dan is er vast wel een alternatief te vinden in een van de omliggende gemeenten. 

Ambitie Uniek Sporten Stedendriehoek 
De Stedendriehoek heeft de ambitie om iedereen met een beperking binnen deze regio te laten sporten en bewegen als ieder ander. Hiervoor werkt een team van buurtsportcoaches en regiocoach aangepast sporten nauw samen met de sport, zorg, onderwijs, overheid en ondersteunende organisaties. 

Ook een kalender ophangen?
Neem dan contact met de lokale buurtsportcoach aangepast sporten Marjolijn Pezy (lochem@unieksporten.nl). Een digitale versie kan ook worden aangevraagd. 

Kalender_Lochem