SWL Bussen

 

Zo kan iedereen echt blijven meedoen!
Het lijkt zo vanzelfsprekend: even naar de bakker lopen voor een brood, op de fiets naar de tennisvereniging of met de auto naar familie die buiten de gemeente woont. Als vervoer niet zo vanzelfsprekend is, vanwege een fysieke beperking of een smalle beurs, dan is het prettig dat er een oplossing is die eraan bijdraagt dat iedereen echt kan blijven meedoen. De twee SWL-bussen bieden mensen die fysiek of mobiel beperkt zijn de gelegenheid om maatschappelijk en sociaal betrokken te kunnen zijn en een goedkoop alternatief voor mensen met een smalle beurs om zich toch te kunnen verplaatsen binnen de gemeentelijke grenzen.

Vervoer op alle dagen van de week
Met de twee SWL-bussen worden jaarlijks 2.000 mensen vervoerd, door 14 geschoolde vrijwillige chauffeurs. De bussen rijden voor minimaal twee personen en kunnen iedere dag van de week ingezet worden. Ook verzorgen de bussen het vervoer van senioren naar de dagvoorziening van Sutfene en het vervoer van senioren met een beperking naar een specifiek ingericht zwembad. Mensen betalen een kleine bijdrage. Daarnaast organiseren we maandelijks dagtripjes met iedere maand een andere bestemming en kunnen andere organisaties er gebruik van maken voor uitstapjes (markt, koffiedrinken, dagje uit).

De bussen rijden niet vanzelf. SWL ondersteunt de werkgroep vervoer waarin vrijwilligers onder andere de planning en inroostering regelen. We begeleiden, ondersteunen en faciliteren onze vrijwilligers, belonen en waarderen de chauffeurs en dragen zorg voor de werving van nieuwe chauffeurs. Omdat zij er uiteindelijk voor zorgen dat iedereen van A naar B komt en kan meedoen!

Wilt u meer weten?
Bel of mail dan met SWL op telefoonnummer: 0573-297000 of via e-mail info@welzijnlochem.nl.