Vanaf 29 April jl. is het voor jongeren weer mogelijk om in georganiseerde vorm te sporten. Iedereen die bij een vereniging zit, waarbij er buiten gesport kan worden zal dan ook langzaam weer van start kunnen. Voor iedereen die binnensport zoals bijvoorbeeld alle fitnessers mag dit nog even niet.  De gemeente Lochem heeft, samen met Stichting Welzijn Lochem, hier iets voor bedacht. 

Vanaf 4 Mei komt er een sportcontrainer in Lochem te staan. In deze sportcontrainer zitten diverse mogelijkheden om je lichaam te trainen. Een soort Obstacle run in een container. Super cool natuurlijk.  Deze contrainer is bedoeld voor jongeren onder de 19, om je lichaam fit te houden en je energie kwijt te kunnen. 

De contrainer staat eerst anderhalve week in Lochem (4 t/m 12 mei) op het grasveldje aan de weg onder langs. Dit is tegenover Hotel de Scheperskamp.  Na deze anderhalve week zal de contrainer verhuizen naar Gorssel. Dan komt hij te staan bij Speeltuin de Bolderhoek (13 t/m 24 mei). Zo kunnen alle jongeren uit de gemeente er gebruik van maken. 

Stichting Welzijn Lochem neemt de organisatie op zich, samen met eventuele andere sportaanbieders. Samen maken we er het beste van. Wij begeleiden de activiteit om ervoor te zorgen dat alles hygiënisch gebeurd en we de richtlijnen van het RIVM naleven. 

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen langskomen zonder zich op te geven. Dit kan op onderstaande tijden;

  • Maandag t/m vrijdag 10:00 tot 16:00 en 18.30 tot 20.00 vrije inloop voor 12 jaar en jonger.
  • Zaterdag 13.00 tot 14.30 vrije inloop voor 12 jaar en jonger

Voor jeugd van 13 t/m 18 jaar geldt dat zij zich WEL moeten opgeven en ook een geldig legitimatiebewijs bij zich moeten hebben. Voor deze groep zijn de volgende tijden gereserveerd:

  • Maandag t/m vrijdag 16.00-17.00 uur en 20.00-21.00 uur voor 13 jaar t/m 18 jaar.  (zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden/ reserveren vooraf).
  • Zaterdag 14.30 tot 15.30 voor 13 t/m 18 jaar.

Er kunnen maximaal 15 jongeren per uur deelnemen aan de activiteit. Daarom is het belangrijk om je op tijd op te geven!

Dit kan middels een berichtje via de Instagram van het jongerencentrum of een mail te sturen naar: sportcoach@welzijnlochem.nl

De vraag naar sportactiviteiten is hoog dus zorg dat je er snel bij bent. Meld je nu aan en je bent vrij zeker van een plek. Geef aan welk moment je wil sporten en je krijgt vanzelf een berichtje terug of er plek is.

Voor de veiligheid van onze begeleiders vragen wij je om rekening te houden met de 1,5 meter afstand en de andere richtlijnen van het RIVM. Kom zeker niet wanneer je ziek bent. De begeleiders zullen je hier ook op aanspreken mocht je dit niet doen. Daarnaast hebben de begeleiders het recht om je weg te sturen als je je niet aan de richtlijnen houdt.