Op zaterdag 2 november a.s. wordt het Groot Dictee der Nederlandse Taal opgenomen en live uitgezonden vanuit de Bibliotheek Zutphen door NPO Radio 1.

Twintig prominenten en twintig deelnemers van de Taalstaat gaan de strijd aan om het dictee zonder fouten op te schrijven. De woorden en zinnen voor het dictee komen van schrijver en taalkundige Wim Daniƫls. Frits Spits presenteert de uitzending en Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het dictee voor.

Jij kunt ook meedoen! Niet in de Bibliotheek Zutphen, maar op een van de zeven meeschrijflocaties: de Bibliotheek Warnsveld, Luxor theater Zutphen, de Bibliotheek Gorssel, de Bibliotheek Lochem, Het hart Eefde, Dorpshuus Hoeflo Harfsen en Ons Huis Almen. De uitzending is op zaterdag 2 november van 11.00 tot 13.00 uur.

De gedachte is dat iedereen in Nederland aan het Groot Dictee mee kan doen: thuis, in een bibliotheek of in de buurt. Per locatie is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Je kunt je telefonisch opgeven bij de Bibliotheek, tel. 0575-512926 of via mail naar info@graafschapbibliotheken.nl. Geef daarbij aan naar welke locatie je voorkeur uitgaat. Na opgave krijg je een mail met verdere informatie.