Zaterdag 19 maart is de Landelijke Opschoondag 2022.
Een dag om samen in actie te komen voor een omgeving zonder zwerfafval!

Een rol van betekenis spelen tijdens deze grote voorjaarsschoonmaak is eenvoudig én waardevol. Zo kun je een rondje door de wijk wandelen en de omgeving zwerfafvalvrij maken. Vraag je familie, vrienden en buren hetzelfde te doen. Zo worden onze wijken zwerfafvalvrij, iets waar we allemaal vrolijk van worden!

Deze Opschoondag is een landelijk initiatief dat door de gemeente Lochem, Circulus en Stichting Welzijn Lochem van harte wordt ondersteund.

De gemeente Lochem heeft een actieve groep vrijwilligers die zich inzetten om het zwerfafval gedurende het jaar te verwijderen, iets wat heel erg gewaardeerd wordt! De hoeveelheid zwerfafval binnen onze uitgestrekte gemeente maakt echter dat hulp bij het verwijderen van afval door anderen ook van harte welkom is.

Meedoen
Wil je dit jaar deelnemen aan de Landelijke Opschoondag in de gemeente Lochem? Laat het weten! Je kunt materialen in bruikleen ontvangen en ook de afvoer van het afval kan geregeld worden.

Aanmelden hiervoor kan tot en met vrijdag 11 maart bij Emma Borggreve van Stichting Welzijn Lochem, per mail op e.borggreve@welzijnlochem.nl of telefonisch via 06-83356958.

Creatief met zwerfafval
Is het mogelijk om van zwerfafval weer iets moois te maken? Benut je creativiteit en het afval dat je verzameld hebt en maak er een uniek kunstwerk van. Hoe dit kunstwerk eruit komt te zien is volledig vrij in te vullen, denk bijvoorbeeld aan een compositie op een ondergrond of een voorwerp dat bestaat uit afval. Onder alle inzendingen kiest de deskundige jury een winnaar!

Stuur een foto inclusief omschrijving van je kunstwerk voor woensdag 6 april onder vermelding van je naam, woonadres en telefoonnummer via de mail naar e.borggreve@welzijnlochem.nl of via WhatsApp naar 06-83356958.