Vrijdag 18 oktober arriveerden 9 Mantelzorgers met hun koffer bij hotel Ehzerwold in Almen.

Na de ontvangst met koffie/thee was het tijd voor een nadere kennismaking. Een aantal Mantelzorgers zaten nog met 1 been in het proces van het loslaten en overdragen van de zorg. Maar tijdens het kennismakingsspel kon er voluit gelachen worden.

Na de heerlijke lunch kreeg ieder een eigen kamer toegewezen, waar een lief roosje hen al wachtte.

‘s Middags was er tijd voor een wandeling en voor een rondleiding door het prachtige gebouw, dat vroeger een sanatorium is geweest. Verschillende ruimtes zijn nog in oude stijl te bewonderen.

Na een heerlijk dinerbuffet was het tijd voor een workshop Zendoodle, gegeven door Cynthia van Unen. Deze tekenmethode vergroot de concentratie, ontspant en is ook thuis eenvoudig te doen.

De zaterdagochtend begon druilerig, maar met ons binnenprogramma hadden we daar geen last van. Ina van der Hoef, psycho-somatisch fysiotherapeut gaf tips en oefeningen om balans te vinden tussen het zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf. Haar mooie stem kunnen we thuis nog beluisteren in de meditatie-audio die ze met ons heeft gedeeld.

Gelukkig scheen ’s middags de zon en togen we naar Zutphen voor een rustige stadswandeling. Na een kop koffie/thee was het tijd voor een tochtje met de fluisterboot. Ook de schipper wist mooie verhalen te vertellen over de historie van Zutphen.

’s Avonds na het diner was het tijd voor ontspanning en hebben de dames nog lang nagetafeld onder het genot van een lekker drankje.

De laatste ochtend werd er geëvalueerd. We kregen tips voor een volgende keer en veel lof voor dit heerlijke weekend. De rapportcijfers varieerden tussen de 8 en 10+!

Een paar reacties:

‘Ik was er echt even uit”

‘Je zit allemaal in hetzelfde schuitje, al is het verschillend. Je hebt weinig woorden nodig om te vertellen hoe moeilijk het soms is, je begrijpt elkaar met een half woord. Je staat niet alleen’.

‘Thuis is het goed gegaan, nu kan ik vaker weg’.

‘Hier neem ik wat van mee’.

Al met al een heel geslaagd weekend, waar ook wij warm van werden. Zondag na de lunch vertrokken stralende Mantelzorgers weer naar huis.

Marieke, Jesse en Marian