In de 4e en 5e week van de zomervakantie is er twee dagen in de week bij de Vullerschool de Zomerschool georganiseerd. Met ruim 30 kinderen werd er in kleine groepjes onder leiding van pabo-studenten en een docent, aan de slag gegaan met rekenen, taal en lezen in het thema jungle! Graafschap bibliotheken heeft de kinderen mee genomen naar de locatie in Gorssel om boeken uit te zoeken en zijn gekomen om voor te lezen. Daarnaast was er een divers aanbod met cultuur: percussie, circus en beeldende kunst vanuit de Muzehof. Ook de sportcoaches kwamen nog een keer de kinderen in beweging zetten. Deze manier van samenwerken zorgde voor verbinding tussen de organisaties, maar ook tussen de kinderen met diverse achtergronden. Om deze reden was er ook een tolk geregeld voor de Oekraïense kinderen.

Aanleiding
Vorig jaar rond deze periode spraken Hellen Strik, Stichting Leergeld, en Ilse Wonink, Welzijn Lochem over de dromen die men had om te gaan doen voor de jeugd in de gemeente Lochem. Één daarvan is een zomerschool organiseren voor kinderen die extra aandacht nodig hebben op het gebied van rekenen, taal en lezen om de zomerdip te voorkomen. Wel met een wisselend programma waarin kunst, cultuur en sport ook een plek heeft.

Sinds de zomer van 2021 is de werkgroep kansengelijkheid in het leven geroepen. In deze werkgroep zitten de Graafschap bibliotheken, Stichting Leergeld, Welzijn Lochem, Muzehof, Yunio (opladers) en de gemeente Lochem. Sinds de start heeft de werkgroep besproken welke zaken op het gebied van kansengelijkheid er spelen en welke ambities de organisaties hebben om hiermee aan de slag te gaan. Als werkgroep is het besluit gekomen om een pilot zomerschool te starten voor 2022 en de financiering rond te maken met Stichting Leergeld en de gemeente. De Rotary Lochem bood aan om de materialen te willen leveren. De Jumbo heeft de lunch gesponsord en wanneer men een vervoersprobleem had konden de bussen van Welzijn Lochem worden ingezet. Op deze manier werd een droom werkelijkheid.