Team Opbouwwerk van Stichting Welzijn Lochem gaat in de maanden juli en augustus weer op zomertoer. Zij zijn in de verschillende kernen aanwezig om het persoonlijk contact met de bewoners te versterken en samen in gesprek te gaan.

Wat kan Team Opbouwwerk voor jou betekenen?

Een voorbeeld. Vorig zomer zijn tijdens de zomertoer de eerste contacten gelegd met enkele tieners uit Epse. Zij hadden het idee om iets met hun leeftijdsgenoten te gaan organiseren in Epse. Dat plan is door verschillende bewoners en organisaties samen met de tieners opgepakt. Met als mooi resultaat dat Club Hassink is ontstaan en er inmiddels al vier keer een leuke happening heeft plaatsgevonden waaraan gemiddeld zo’n veertig tieners deelnemen.

Daarnaast zijn in de kernen verschillende individuele vragen gesteld. Bijvoorbeeld over een aanpassing in het openbaar groen of een vraag om ondersteuning thuis. Deze vragen zijn door de teamleden onder de aandacht gebracht bij de juiste organisaties. Ook hebben de koffiemomentjes bijgedragen aan kennismaking tussen buurtbewoners onderling.

De zomertoer

Tijdens de toer komt Team Opbouwwerk met een gevulde thermoskan naar de verschillende kernen om onder het genot van een kopje koffie of thee nader kennis te maken met bewoners, bij te praten met bekenden en van gedachten te wisselen over wat speelt in de betreffende kern. “We zijn benieuwd naar jouw verhaal en hoe het bij je in de buurt gaat. Wellicht heb je een vraag of een idee, dan horen we dat graag” , aldus een van de opbouwwerkers.

Waar en wanneer?

De planning van de zomertoer ziet er als volgt uit:

Datum Locatie Tijd
Dinsdag 12 juli
Bewegen met plezier is aanwezig
Lochem, veldje bij basisschool St. Joseph. 14:00
Dinsdag 19 juli
Bewegen met plezier is aanwezig
Laren, Westermark. 14:00
Dinsdag 26 juli Eefde, ’t Hart. Plein tegenover de Coop 14:30
Dinsdag 2 augustus
Bewegen met plezier is aanwezig
Harfsen, Dorpshuus Hoeflo 14:00
Dinsdag 9 augustus Almen, nabij school/kerk 11:00
Dinsdag 16 augustus Barchem, ’t Onderschoer 14:00
Donderdag 18 augustus Gorssel, ‘t Trefpunt 14:00
Dinsdag 23 augustus Lochem, Noorderbleek 14:00
Dinsdag 30 augustus Epse, speeltuin 14:00

In het gebied rondom een zomertoer-locatie worden de bewoners middels een ansichtkaart in de brievenbus ook persoonlijk uitgenodigd aan te sluiten.

Op een aantal data wordt een combinatie gemaakt met “bewegen met plezier”. Waarbij je uitgedaagd wordt om samen in beweging te komen op muziek, ongedwongen en voor zover binnen je mogelijkheden. Voor de maand juli zijn deze data reeds bekend, voor de maand augustus wordt dit later bekend gemaakt.

Lijkt het je leuk als Team Opbouwwerk bij jou in de straat langskomt? Stuur dan voor 15 juli een berichtje naar opbouwwerk@welzijnlochem.nl of bel naar: 0573-297000. Voor aanvullende informatie en antwoord op uw vragen kunt u ook contact opnemen met de zojuist genoemde gegevens.

Namens Team Opbouwwerk graag tot ziens deze zomer!