Zie jij altijd het positieve in mensen? Kun je goed luisteren en steun je graag mensen die hun contacten willen uitbreiden? Dat kan nu in de functie van vrijwillige Netwerkcoach bij Stichting Welzijn Lochem!

 

Omschrijving

Als vrijwillige netwerkcoach luister je naar wat iemand graag wil qua contacten, help je inzicht te krijgen in de bestaande en wenselijke contacten en steun je iemand bij het uitbreiden of versterken van de contacten. Dat doe je aan de hand van de methodiek Natuurlijk, een Netwerkcoach, die bestaat uit 10 stappen. Je assisteert de deelnemer bij het doorlopen van die stappen. Waarbij je als nodig is ook stappen kunt overslaan of anders invullen. De dromen van de deelnemer zijn leidend en hij of zij bepaalt het tempo en wat hij/ of zij doet. Jij luistert, stelt vragen, helpt inzicht te krijgen, coacht, steunt, verbindt en moedigt aan.

Een boeiend proces, waar je van te voren niet weet waar je samen uitkomt.

 

De belangrijkste vaardigheden van de netwerkcoach?

Je kan goed luisteren, vragen stellen, zelfstandig werken, je kan reflecteren op je eigen handelen, accepteert de tijdelijkheid van het contact met de deelnemer, kan actief meedenken bij het oplossen van dagelijkse problemen van de deelnemer en je hebt een persoonlijke, coachende, ondersteunende en netwerkgerichte houding.

 

Lees meer over project Netwerkcoaches op: www.welzijnlochem.nl/netwerkcoaches

 

Hoeveel tijd kost het je

– Een e-learning van 10 lessen a 10-30 minuten, voorafgaand aan de training

– 4 dagdelen training in de methodiek Natuurlijk, een Netwerkcoach, dit najaar

– Als je aan de slag gaat met een deelnemer: ongeveer 2 uur per 2 weken, gedurende 6 tot 12 maanden

– Elk kwartaal intervisie samen met de andere netwerkcoaches

– Elk jaar 1x een dagdeel training/ bijscholing

 

Interesse?

Heb je interesse in deze functie en wil je graag een kennismaking om te ontdekken of dit wat voor je is. Of wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Annemarie Smith, coördinator Netwerkcoaches bij Stichting Welzijn Lochem. 06 – 33 10 75 76 of a.smith@welzijnlochem.nl.