MANTELZORGCOMPLIMENT 2021 – GEMEENTE LOCHEM
Zorg je intensief voor een ander? Woon je met iemand samen die langdurig ziek is, verslaafd of in de war, of een beperking heeft? Heb je extra zorg voor jouw partner, een van je ouders of voor een kind? Of is er iemand in je omgeving – een familielid, vriend of buur – voor wie jouw hulp onmisbaar is? De gemeente Lochem wil je heel graag bedanken voor wat je doet!

Als mantelzorger ben je veel belangrijker dan je zelf misschien denkt. Als blijk van waardering stelt de gemeente Lochem een bedrag van € 100,- ter beschikking voor mantelzorgers: het Mantelzorgcompliment.


WANNEER KOM JE IN AANMERKING VOOR HET MANTELZORGCOMPLIMENT?

De criteria waaraan mantelzorgers moeten voldoen om in aanmerking te kunnen komen zijn:

 • Per zorgvrager kan voor één mantelzorger (van 24 jaar of ouder) een mantelzorgcompliment worden aangevraagd (zijn er meer mantelzorgers betrokken, dan kunnen zij het onderling verdelen);
 • De zorgvrager dient inwoner te zijn van de gemeente Lochem;
 • De mantelzorger hoeft niet woonachtig te zijn in de gemeente Lochem;
 • Het gaat om hulp die de gebruikelijke hulp die in redelijkheid mag worden verwacht van partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten overstijgt. Als criterium geldt: de mantelzorger verleent langdurig (langer dan 3 maanden) en intensief (meer dan 8 uur per week), onbetaalde zorg;
 • Elke mantelzorger kan maximaal 1 mantelzorgcompliment aanvragen en per adres wordt maximaal 1 mantelzorgcompliment uitgedeeld;
 • Voor kinderen/jongeren tussen de 4 en 24 jaar is een apart aanvraagformulier.
 • De mantelzorger dient zelf het aanvraagformulier in te vullen. Het compliment kan niet door een ander worden aangevraagd.


WAT JE MOET WETEN

 • De aanvraag voor 2021 moet uiterlijk 30 november 2021 bij ons binnen zijn.
 • Je ontvangt een bevestiging zodra het mantelzorgcompliment is toegekend (binnen ca. 4 weken).
 • Geen bevestiging ontvangen? Neem uiterlijk 10 december 2021 contact op. Na die datum worden er geen aanvragen meer in behandeling genomen.


HOE GAAT HET VERDER NADAT JE EEN AANVRAAG HEBT GEDAAN?

Als het mantelzorgcompliment wordt toegekend, dan ontvang je een schriftelijke bevestiging zodra je het compliment kunt verwachten. Aanvragen die voor 15 oktober bij ons binnen zijn, proberen we uiterlijk 10 november – de landelijke dag van de mantelzorg, over te maken. Aanvragen die na 15 oktober binnenkomen, worden binnen ca. 4 weken verwerkt. Mocht je niet in aanmerking komen voor het compliment, dan wordt je hierover geïnformeerd. Ook bij onduidelijkheden nemen wij contact met je op. Het is onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de mantelzorgwaardering terecht komt bij de groep mantelzorgers die intensief en langdurig voor een ander zorgen. Het kan daarom voorkomen dat je aanvraag bij wijze van steekproef uitgebreider met je wordt doorgenomen.

 

VRAAG HIER HET MANTELZORGCOMPLIMENT AAN!
Hier vindt u het aanvraagformulier. Klik op de onderstaande button:
Naar formulier
Sta je al bij ons geregistreerd als mantelzorger? Dan ontvang je uiterlijk half september 2021 een deels voor-ingevuld aanvraagformulier per post. Wel zo makkelijk!

 

OVER DE GEVRAAGDE GEGEVENS

 • Graag willen we mantelzorgers af en toe per email informeren over ons aanbod. Geef ons daarom je mailadres door.
 • Ook vragen we in het aanmeldformulier naar jouw situatie en voor wie je zorgt, zodat we meer inzicht krijgen in de mantelzorg die in Lochem gegeven wordt en we een ruim aanbod voor alle mantelzorgers kunnen creëren en verbeteren.
 • De gegevens van de mantelzorger slaan we op in ons systeem, we gaan ervan uit dat de mantelzorger hiermee instemt. We gebruiken de gegevens uitsluitend voor onze dienstverlening.


VRAGEN OF HULP NODIG?

Heb je vragen over het invullen van het formulier of heb je geen computer? Neem dan contact met ons op via 0573-297000. We helpen je graag.
Bekijk hier de veel gestelde vragen mantelzorgcompliment 2021: Veelgestelde vragen over het mantelzorgcompliment 2021

 

MANTELZORGCOMPLIMENT 2021 JONGE MANTELZORGERS:
Ben jij / ken jij een jonge mantelzorger? Geef deze jongere een blijk van waardering, vraag de cadeaubon t.w.v. € 25,- aan! Aanvragen kan van 1 juni – 15 december 2021. Voor meer informatie en de voorwaarden: https://www.welzijnlochem.nl/Jonge%20Mantelzorgers/