In de donkere decembermaand willen we bewoners van de gemeente Lochem graag enkele lichtpuntjes bieden. Een inwoonster van Almen heeft het idee van de lichtpuntjes onder de aandacht gebracht bij Team Opbouwwerk. Een lichtpuntje is iets positiefs dat hoop geeft in slechte omstandigheden. Graag ondersteunen wij dit bewonersinitiatief en denken mee.

Een lichtpuntje is in eerste instantie een waxinelichtje in een mooi versierd potje of blikje. De Tienersoos in Epse, Harfsen en Gorssel heeft dit idee opgepakt en gaan een workshop-moment verzorgen. Ook de Julianaschool in Almen heeft toegezegd een bijdrage voor de lichtpuntjes-actie te gaan maken. Natuurlijk worden scholen, de bso en kinderopvang, creatieve clubs en alle bewoners uitgenodigd aan de actie deel te nemen.

De lichtpuntjes worden vervolgens geschonken aan een buurman, buurvrouw of iemand in de straat die daarmee een vrolijk moment en een stukje positieve aandacht ontvangt.

Iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn met het maken van een lichtpuntje is welkom dat te doen. Heb je niet de mogelijkheid de lichtpuntjes te bezorgen in de buurt, neem dan contact op met Team Opbouwwerk zodat samen naar een oplossing gezocht kan worden.

Verbinding

Met de lichtpuntjes-actie willen we graag voor verbinding zorgdragen. Vandaar dat we iedereen oproepen een eigen of gekregen lichtpuntje in de tuin of (goed zichtbaar) op de vensterbank te zetten en deze op Eerste en Tweede Kerstdag om 16.00 uur te laten branden. Zo verbinden we alle kaarsjes met elkaar.

Kerstwens

Ook een kerstwens met een lichtpuntje kan voor een speciaal moment van aandacht zorgen. LochemTV roept iedereen op een filmpje in te sturen. Pak van links een waxinelichtje/kaarsje aan en met dit lichtje in de hand doe je een kerstwens, vervolgens geef je het lichtje naar rechts weer door. Op deze manier kunnen de filmpjes worden gemonteerd tot een mooie wensslinger! Een filmpje mag ingestuurd worden naar info@lochemtv.nl.

Heb je vragen of aanvullende ideeën met betrekking tot de lichtpuntjes-actie neem dan contact op met Stichting Welzijn Lochem, team Opbouwwerk telefoonnummer 0573-297000.