Ter gelegenheid van de DAG VAN DE MANTELZORG organiseren we samen met de Graafschap Bibliotheken een lezing ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’ door Manu Keirse. Jij kunt daar bij zijn!

Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en de autoriteit in België en Nederland als het om verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en in vele talen vertaald. Je kunt op veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je onmiddellijke omgeving. Denk bijv. aan het sterven van een familielid of een collega, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk, leven met iemand met een beperking, verlies door onrecht, … Hoe kun je daarmee omgaan en familie, vrienden en collega’s ondersteunen? Iedereen wil elkaar hierin vaak behulpzaam zijn, maar misvattingen over wat adequaat omgaan met verdriet is, maken dat velen niet naar mensen in verdriet durven gaan of verkeerd reageren.

In zijn lezing geeft Manu Keirse informatie hoe mensen kunnen omgaan met hun eigen verdriet en dat van anderen. Meer weten kan helpen in je verdriet, je eigen reacties en gevoelens begrijpen en misschien zelfs helpen op moeilijke momenten. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden en mensen in die cruciale periode van hun leven bij te staan.

PROGRAMMA 10 NOVEMBER

13:00 – 13:30  Inloop koffie/thee
13:30 – 14:45 Lezing
14:45 – 15:15 Pauze
15:15 – 15:45 Vervolg lezing + vragen
16:00 – 17:00 Afsluiting met drankje, Manu Keirse verkoopt en signeert zijn boeken

LOCATIE   Stadshuus, Markt 3, Lochem

AANMELDEN is noodzakelijk en kan per mail: mantelzorg@welzijnlochem.nl of als mailen niet lukt: 0573 – 297000

Er is plek voor 70 bezoekers, daarom geldt vol=vol. Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. Wees er snel bij om zeker te zijn van een plekje! Vanaf 27 oktober kunnen ook andere belangstellenden zich aanmelden.