8 TIPS uit het Vloginar met sociaal makelaar Jelle de Boer

1. DOELGROEP
Wie wil ik bereiken?
 Hoe ga ik ze bereiken en via welke kanalen
 Welke tone of voice gebruik ik

2. CAMERA
Welke ‘gear’ heb ik nodig?
 Mobiele telefoon óf fotocamera. Voordeel van een fotocamera is dat het een omklapbaar beeldscherm heeft waarop je ziet wat je filmt en die een betere kwaliteit heeft dan de front-camera van je telefoon. Een selfiestick is niet per se nodig. De camera die Jelle gebruikt is de Sony ILCE5000

3. OEFENEN OP BEELD
Hoe is het nou écht als de camera aan staat?
Voorkom de ergste ‘podiumvrees’ door een paar keer te oefenen met een lopende camera. Het went snel genoeg!

4. REGELMAAT
Hoe vaak en wanneer wil ik iets plaatsen?
Probeer een flow te hebben in het plaatsen van je vlogs. Eén vlog per kwartaal haalt niet zoveel uit. Bereid thema’s voor en laat mensen weten wanneer ze iets van je kunnen verwachten (bijvoorbeeld elke 3e vrijdag van de maand)

5. ‘FIGURANTEN’
Wie wil ik in mijn vlog?
Bedenk wie je in je vlog wilt hebben. Bereid diegene voor op het op beeld komen. Houd een voorgesprek en wijs de persoon die wilt meewerken erop dat het online staat en vaak ook blijft staan. Stel ze daarentegen ook gerust dat het allemaal niet zo spannend is en dat ze zichzelf kunnen zijn in je vlog.

6. AANKONDIGING
Hoe zorg ik dat mensen mijn vlog gaan kijken?
Geen harde voorwaarde, maar wel leuk! Als je een teaser maakt bouw je spanning op en maak je mensen nieuwsgierig. Geef niet alles weg in de teaser, maar kondig aan vanaf wanneer mensen iets van je kunnen verwachten.

Bekijk een VLOG van Jelle de Boer: “>Eigen regie