Vijf dagen lang in de diverse kernen van de gemeente Lochem is er voor mantelzorgers en vrijwilligers uit de hele gemeente Lochem Festival voor JOU. Met een keuze uit bijna 40 activiteiten op 21 verschillende locaties. Waarom dit festival? Vrijwilligers en mantelzorgers zijn echt niet te missen. Als waardering voor al hun inzet organiseren de vrijwilligerscentrale LochemDOET en Knooppunt mantelzorg van SWL deze week. 2021 is landelijk het jaar van de vrijwilliger en we realiseren ons meer dan ooit dat de inzet van al die vrijwilligers en mantelzorgers hard nodig is om dichtbij de zorg te verlenen die nodig is, maar ook om Lochem nog mooier en fijner en bruisender te maken.

Het festival is elke dag in een andere kern met een grote diversiteit aan activiteiten. Maandag Laren mat o.a paardrijden, Huis Verwolde, tekenen, chocolade- en bloemenworkshop. Dinsdag Harfsen en Almen, schilderen, dotten, chalkboard, bloemen, klankschalen, Yoga, Museum Staal, filmhuis en mosterdmakerij. Woensdag op de koffie met de Burgemeester, zingen, boksen, scharrelen in de natuurtuin en theatersport. Donderdag Barchem met schieten, beeldhouwen, Yoga, dansen in de boskapel. En vrijdag Gorssel en Eefde museum MORE, bierproeverij, fotoworkshop en lezing door veteranen in de Detmers kazerne.

Elke dag is er ook “Op de Koffie” waar we een gezellige stamtafel gereserveerd hebben op een leuke locatie voor een praatje en ontmoeting. Op woensdagmiddag , dag van de mantelzorg, schuift ook Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve aan bij op de koffie in het Zwijnshoofd in Lochem.

Op de website www.lochemdoet.nl staat het festivalprogramma en kunnen mensen zich aanmelden voor een activiteit tot 1 november.