In kader van 75 jaar bevrijding en de aankomende scholierenraad komt de Democratiefabriek naar de gemeente Lochem.

De fabriek is een bijzondere tentoonstelling. Het is een interactieve, mobiele tentoonstelling waarin jongeren van 10 tot 18 jaar democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen. In de fabriek gaat het over democratie en wat er zou kunnen gebeuren als er geen democratie zou zijn zoals in de Tweede Wereldoorlog. Maar gaandeweg komen de bezoekers er achter dat de tentoonstelling eigenlijk over hen zelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag. En natuurlijk over maatschappelijke standpunten. Alles is gericht op actief burgerschap.

Na afloop kan iedereen thuis of op school een persoonlijk certificaat printen! Dit is gebaseerd op de keuzes die in de Democratiefabriek zijn gemaakt.

De Democratiefabriek staat van 3 tot en met 7 februari 2020 opgesteld in Het Spijk in Eefde. En van 10 tot en met 14 februari in het gemeentehuis in Lochem. Op 10 februari komt burgemeester Sebastiaan van ’t Erve ook een bezoek brengen aan de fabriek, leerlingen kunnen hem bevragen.

Vrijwel alle groepen 8 van de basisscholen in gemeente Lochem brengen een bezoek aan de fabriek. Naast de scholen is de Democratiefabriek ook toegankelijk voor publiek. En het is zeker de moeite waard om een actief kijkje te nemen. Tijdens de bezoektijden van de scholen is er iemand van Brede School Lochem aanwezig, u kunt hen aanspreken als u wilt meedoen! Tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis is er ook iemand aanwezig, er zijn dan geen leerlingen. Deelname is nog leuker als u ter plekke een routeboekje koopt, deze kosten 1 euro per stuk.

Openingstijden Democratiefabriek:

Het Spijk Eefde (Zutphenseweg 202, Eefde)

dinsdag 4 februari 9.00 – 14.00 uur

woensdag 5 februari 9.00 – 12.00 uur

donderdag 6 februari 9.00 – 14.00 uur

Alle dagen ontvangst door Irma Harmsen, jeugdcoach bij Stichting Welzijn Lochem.

Gemeentehuis Lochem (Hanzeweg 8, Lochem)

maandag 10 februari 9.00 – 14.00 uur

dinsdag 11 februari 9.00 – 15.00 uur

woensdag 12 februari 9.00 – 16.00 uur

donderdag 13 februari 9.00 – 20.00 uur (avond openstelling)

vrijdag 14 februari 9.00 – 12.00 uur

Maandag, dinsdag en vrijdag ontvangst door Irma Harmsen, jeugdcoach SWL Lochem.

Woensdag en donderdag ontvangst door Jaap van Drunen, jongerenwerker SWL Lochem.

Voor meer informatie over de Democratiefabriek kunt u contact opnemen via m.wopereis@welzijnlochem.nl, coördinator Brede School Lochem.

Alvast een kijkje nemen in de Democratiefabriek? Klik dan op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=4buCVHWWVII