Voor de Landelijke Opschoondag die zaterdag 19 maart heeft plaatsgevonden, heeft Stichting Welzijn Lochem de wedstrijd ‘creatief met zwerfafval’ in het leven geroepen. Deze wedstrijd is opgezet in samenwerking met Jolien Visser, kunstdocente bij ‘Broedsels’ kinderkunstacademie. Dit heeft geleid tot maar liefst zestien creatieve inzendingen!

Het is mooi om te zien hoe verschillend de deelnemers om zijn gegaan met de opdracht. Voor de juryleden Hedwig de Vries (directeur Stichting Welzijn Lochem) en Henk van Zeijts (wethouder) was het daarom zeker geen gemakkelijke klus om een winnaar te kiezen. “Het is mooi om zoveel creativiteit te zien waarin duidelijk een link met de actualiteit wordt gemaakt. De wedstrijd heeft mooie, diverse projecten opgeleverd en er is te zien dat iedereen er met veel plezier aan heeft gewerkt”, concludeerden Hedwig en Henk.

Saara Lenselink (10 jaar) is bekroond tot winnares met haar kunstwerk ‘Plastic Soep’. Hedwig en Henk hebben voor dit kunstwerk gekozen omdat er een koppeling is gemaakt tussen een lokaal probleem, het zwerfafval, en de grotere milieuproblematiek. Daarnaast heeft Saara gespeeld met 2D en 3D en mengt ze verschillende technieken, iets wat de aandacht trekt. Het kunstwerk van Saara is hieronder te zien.