Afgelopen zaterdag 26 september was het Burendag. Team Opbouwwerk van Stichting Welzijn Lochem heeft een speciale Burendag-actie “Verras je buren” uitgezet.

Zo’n 25 inwoners van de gemeente Lochem hebben de moeite genomen om een aanmelding te verzorgen van een buurtgenoot. Op zaterdagochtend zijn deze zeer gewaardeerde buren verrast met een lekkere slagroomtaart. Of het nu om uitlaten van de hond gaat, hulp bij allerlei klusjes om het huis of er zijn voor een praatje en luisterend oor als iemand je nodig heeft, de inzet van deze buren wordt als bijzonder fijn ervaren.

Wereldbakker Wijnand uit Laren heeft deze actie mede mogelijk gemaakt, samen met zijn vaste klanten die spaarpunten beschikbaar hebben gesteld voor de actie “Verras je buren”. Al deze mensen enorm bedankt voor de bijdrage!

Burendag is een landelijk initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Bevorderen van contact in en met de buurt, dat is waar Burendag over gaat en wat wij vanuit Team Opbouwwerk van harte aanmoedigen. Ook na Burendag kunt u contact opnemen met Team Opbouwwerk als u een initiatief voor uw buurt wilt opzetten of daar hulp bij wilt ontvangen. U kunt contact opnemen met Stichting Welzijn Lochem tel. 0573-297000 en vragen naar Team Opbouwwerk.