Burendag is een landelijk initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds dat dit jaar wordt gehouden op zaterdag 25 september. Ook Team Opbouwwerk van Stichting Welzijn Lochem vindt het bevorderen van contact in en met de buurt van groot belang. Om dat contact aan te moedigen, houden zij op Burendag de actie: Verras je buren!

Meedoen is eenvoudig: leg in een mailtje aan Team Opbouwwerk uit waarom juist deze buurman, buurvrouw of buurkinderen speciaal voor je zijn en dus in het zonnetje gezet mogen worden. Daarmee maak je kans op de bezorging van een gratis taartje bij je buren op Burendag, zaterdag 25 september.

Denk je nu, ik ken mijn (nieuwe) buren eigenlijk nog helemaal niet zo goed. Ook dan is je reactie welkom en is de bezorging van een taartje wellicht een mooi uitgangspunt voor een nadere kennismaking.

Wereldbakker Wijnand uit Laren ziet ook het belang van een goede buur en een gezellige buurt, daarom stelt hij een aantal lekkere taartjes beschikbaar voor deze Burendag-actie.

Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Door inzenden van een reactie breng je Burendag ook naar jouw buurt!

Wordt jouw inzending uitgeloot dan komt de taart op een afgesproken tijd naar je straat. Als jij zorgt dat je thuis bent dan kun je je buren samen met Team Opbouwwerk verrassen!

Stuur voor woensdag 22 september een mail met je eigen gegevens, de buren die je wilt voordragen en waarom naar opbouwwerk@welzijnlochem.nl of neem contact op via tel. 0573-297000. Uit de inzendingen wordt een aantal buren geloot die een mooie taart van Wereldbakker Wijnand in ontvangst mogen nemen.

Wil je ook na Burendag iets leuks doen in of met je buurt? Om (opnieuw) kennis met elkaar te maken of om tijdens een leuke activiteit lekker bij te praten? In de afgelopen periode is Team Opbouwwerk op verschillende locaties geweest met activiteiten die je ook in jouw buurt kunt organiseren. Neem contact op via opbouwwerk@welzijnlochem.nl en ze helpen je organiseren of denken graag met je mee!

Klik op de flyer: Flyer burendag 2021 (1)