De Buitenspeelcampagne is een jaarlijks terugkerend initiatief van Stichting Welzijn Lochem (SWL) en Gemeente Lochem in de maand april. De Buitenspeelcampagne heeft een preventieve insteek door spelende kinderen en bewoners rondom de speellocaties bewust te maken van elkaars aanwezigheid. Maar ook het belang van buitenspelen, bewegen en gezonde voeding wordt middels de Buitenspeelcampagne onder de aandacht gebracht.

Vrolijke banners met de tekst “we gaan weer buitenspelen” hangen op verschillende plekken in de Gemeente Lochem en ondersteunen de actie. Dit is mede mogelijk gemaakt door EKo Cultuurtechniek uit Laren en Buurt Onderhoudsbedrijf Lochem (BOB).

In de gehele maand april worden verschillende activiteiten gehouden in het kader van de Buitenspeelcampagne. Dit jaar is ervoor gekozen om activiteiten samen met en op de locaties van een aantal speeltuinen te laten plaatsvinden. Kijk voor deelnemende speeltuinen op www.welzijnlochem.nl/buitenspeelcampagne.

Op 4 en 5 april gaat de campagne van start met een zoektocht naar het gouden ei voor kinderen van de basisscholen. Op Eerste en Tweede Paasdag is in 9 kernen van de Gemeente Lochem een gouden paasei verstopt. Kinderen kunnen hiernaar op zoek samen met hun familie. Degene die het ei vindt, kan dit middels het sturen van een selfie met het ei naar Team Opbouwwerk kenbaar maken. De precieze instructie tref je aan bij het Gouden Ei. Natuurlijk ontvangen de beste speurders een passend prijsje!

Ook leuke puzzeltochten, verzorgd door Tienerwerk van Stichting Welzijn Lochem, kunnen op eigen gelegenheid worden gedaan in de kernen Harfsen, Gorssel en Lochem. Aan de hand van foto’s en aanwijzingen wordt een af te leggen route aangegeven. Een leuke uitdaging voor jong en oud! Kijk op www.welzijnlochem.nl/puzzeltochten.

In de periode van 1 april tot en met 30 april worden verschillende buitenspeel-activiteiten aangeboden die bijdragen aan de campagne, van circus en buurtsport tot buiten yoga. Kijk voor het actuele programma op Facebookpagina Buitenspeelcampagne Lochem. Met dit speciale programma voor de kinderen wordt de aandacht gevestigd op het nut en plezier dat buitenspelen met zich meebrengt. Spring op, kom naar buiten en doe mee!

Klik hier voor alle activiteiten: 2021 Buitenspeelcampagne