A A A

Contact met ons opnemen?
0573-297000

De gemeente Lochem stelt een bedrag van €100,- ter beschikking als blijk van waardering voor Mantelzorgers: het Mantelzorgcompliment. Een mantelzorger is iemand die zorgt voor een gezinslid, familielid, vriend of kennis als deze chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Hij of zij doet dit langere tijd en wordt hiervoor niet betaald. Daarom verdient iemand die mantelzorg verleent, alle lof voor zijn of haar hulp.

Mantelzorg kan aangevraagd worden voor maximaal 1 Mantelzorger rond de persoon die hulp nodig heeft (de zorgvrager). De mantelzorger doet dit langer dan 3 maanden voor minimaal 8 uur per week. Elke Mantelzorger kan maximaal 1 Mantelzorgcompliment aanvragen. Per adres wordt maximaal 1 Mantelzorgcompliment uitgedeeld (uitgezonderd het compliment voor jonge Mantelzorgers).

Daarnaast is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers van 4-24 jaar, omdat zij opgroeien in een gezin waar iemand langdurig ziek of beperkt is. Ken je of ben je een jonge mantelzorger? Je vindt het zelf waarschijnlijk heel gewoon wat je doet, maar de gemeente Lochem wil graag haar waardering laten blijken. Hoe? Met een fashioncheque, een bol.com-cadeaubon of een VVV-bon t.w.v. € 25,-. Daarnaast wordt je uitgenodigd voor een grote FUN-dag in november. Vraag de tegoedbon aan voor jezelf óf een ander.

Formulieren voor het mantelzorgcompliment zijn verkrijgbaar op onze locatie in Gorssel (den Oldenhof, Hoofdstraat 45b) en onze locatie in Lochem (in de bibliotheek, Dr. Rivestraat 1), op te vragen via: mantelzorg@welzijnlochem.nl. De formulieren zijn ook verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis in Lochem. Downloaden van de formulieren kan ook. Deze vind u hieronder.

Download het AANVRAAGFORMULIER MANTELZORGCOMPLIMENT 2017 en/of AANMELDFORMULIER JONGE MANTELZORGERS 2017

Mail het formulier zo spoedig mogelijk, maar vóór 31 december 2017, naar: mantelzorg@welzijnlochem.nl of per post in in een envelop zonder postzegel naar: Stichting Welzijn Lochem, Knooppunt Mantelzorg, Antwoordnummer 30, 7240 AB Lochem. Afgeven mag natuurlijk ook. Dat kan bij het SWL-loket in Den Oldenhof, Hoofdstraat 45B, in Gorssel,of bij het SWL-loket in de bibliotheek, dr. Rivestraat 1, in Lochem.

Wanneer de Mantelzorger in de gemeente Lochem woont, maar de zorgvrager woont daarbuiten, dan sturen we de aanvraag naar de gemeente waar de zorgvrager woont.

Hebt u vragen over het mantelzorgcompliment? U kunt ons mailen: mantelzorg@welzijnlochem.nl of bellen op telefoonnummer: 0573-297000 en vragen naar een van onze mantelzorgconsulenten. Wij helpen u graag verder.