De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lochem. Daarnaast wordt er op een aantal avonden in het jaar een thema-avond georganiseerd. Dit is voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Deze keer brengen we een bezoek aan Zorgboerderij De Reube

De Reube is een kleinschalig zorginitiatief, gevestigd op landgoed Ampsen in het buitengebied van Lochem. In een sfeervol verbouwde boerderij wordt 4 dagen per week dagbesteding aangeboden aan o.a. volwassenen met dementie. Begeleiding wordt geboden in een groep van 12 deelnemers. Door middel van activiteiten kunnen mensen die de Reube bezoeken weer wat levensvreugde opdoen. Hoofddoel is ontlasting van de thuissituatie, de mantelzorgers kunnen even op adem komen. Door deelname aan de dagbesteding kan opname in een verpleeghuis nog wat uitgesteld worden. Er zijn vele activiteiten; zoals wandelen, fietsen met aangepaste fietsen, meehelpen in de moes- of siertuin, paardrijden, verzorging van dieren, schilderen, bakken, houtschijven en speksteen bewerken enz. enz.

U kunt zich aanmelden via email admi@huijboom.nl of telefonisch: 0573-441665 of             06-38914550

In de Alzheimer Cafés komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen.

Wanneer:   vrijdag 14 juni 2019
Tijd:             verzamelen 10.00 uur in Eetcafé Scholten, Bierstraat 4, (achteringang Achterstraat), 7241
                    AH Lochem. Om 10.20 vertrek per auto naar de Reube. Aankomst om 10.30 uur.
De koffie staat klaar! Einde 12.00 uur

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411