Heb je een ingrijpende verandering in je leven meegemaakt en heb je behoefte aan een helpende hand om zaken in kaart te brengen en je een endje op weg te helpen, dan zoek je ons! Wij zijn de netwerkcoaches van de Stichting Welzijn Lochem en we willen je graag bijstaan om jouw sociale contacten weer op de rit te krijgen. We zijn er voor alle leeftijden!

Wanneer kun je bij ons terecht?
Soms zijn er periodes in je leven waarin je je eenzaam voelt of niet goed weet hoe je de dingen aan moet pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingrijpende verhuizing, het verlies van een geliefd persoon, ziekte die maakt dat je met een beperking om moet gaan of het verlies van je baan of je pensionering.

Je hebt behoefte aan mensen om je heen die je er doorheen helpen, je netwerk! Je netwerk heb je niet altijd goed in kaart of je merkt dat je netwerk te beperkt is voor je. In dit soort situaties kun je een beroep doen op de netwerkcoaches van de Stichting Welzijn Lochem. Netwerkcoaches zijn vrijwilligers die zijn opgeleid voor dit speciale traject. Ze wonen in onze gemeente en je kunt kiezen voor iemand uit je directe omgeving of, als je dat niet wilt,  juist iemand die wat verderop woont.

Wat we doen?
Je wordt gekoppeld aan een van onze netwerkcoaches die regelmatig met je in gesprek zal gaan, bij je thuis of op een andere locatie. De netwerkcoach gaat met jou je wensen ontdekken. Dit begint vaak met je levensverhaal en vervolgens het in kaart brengen van je contacten, je talenten en je ervaring om te kunnen zien wat er mogelijk is en wat je nodig hebt.

Wij gaan met je op weg en helpen je om op een gestructureerde manier zicht te krijgen op je omstandigheden en de mogelijkheden die je hebt. We nemen samen met jou door wat er al is en wat je nodig hebt om weer op een manier in het leven te staan zoals jij dat graag wilt, met de mensen om je heen die jij wenst.

Zeker in deze Coronatijden ben je soms alleen met gevoelens van eenzaamheid, gemis en verdriet, schroom niet en neem contact met ons op. We zijn er voor jou!

Meer weten?
Wil je meer weten of je aanmelden? Bel Annemarie Smith, coördinator van de Netwerkcoaches: 06- 33 10 75 76. Of lees meer op: www.welzijnlochem.nl/netwerkcoaches.

Uit de praktijk
Recent nam Iris contact met ons op. Een jonge vrouw die na een herseninfarct moeite heeft om met de beperking om te gaan die zij sinds haar infarct ervaart en zich afsloot voor haar omgeving. Ze was bang dat mensen haar nu raar vonden en het vertrouwen in haarzelf en de mensen om haar heen werd minder en minder. Het kostte haar veel moeite om uit haar schulp te komen maar uiteindelijk nam ze de drempel en contact met ons op. Samen zijn we op weg en haar feedback op dit moment is: “ik wist niet dat ik voor mijn omgeving zo belangrijk was en durf nu in vertrouwen te vragen om steun. Ik benieuwd wat het me nog meer gaat opleveren! De volgende stap is dat we samen gaan kijken naar vrijwilligerswerk.