Jonge Mantelzorgers

OPGROEIEN MET ZORG

Ben jij / ken jij iemand die opgroeit met zorg, omdat er thuis of in de directe omgeving iemand langdurig ziek, beperkt, verslaafd, of in de war is?

Heb jij bijvoorbeeld…

– een ernstig zieke moeder

– een zus met een verstandelijke beperking

– een moeder die in de war is

– een broer die in een rolstoel zit

– een broertje met autisme

– of een vader die verslaafd is?

En maak je je weleens zorgen om de situatie thuis, of help je mee om de boel draaiende te houden? Dan ben je waarschijnlijk jonge mantelzorger(JMZ-er).

 

WANNEER BEN JE EEN JONGE MANTELZORGER?

Doe de test en ontdek of jij een jonge mantelzorger bent:

1. Ben je tussen de 4 en 24 jaar?

2. Is er bij jou thuis iemand ziek of heeft iemand extra zorg nodig? Bijvoorbeeld: een broertje met autisme, een ernstig zieke moeder, een zus met een verstandelijke beperking, of een vader met een verslaving

3. Is dit langer dan 3 maanden het geval?

4. Maak jij je weleens zorgen over de situatie thuis? Help je om de boel draaiende te houden? Of heb je het gevoel dat er door de situatie minder tijd of aandacht is voor jou?

Heb je alle vragen met ja beantwoord? Dan ben je waarschijnlijk een jonge mantelzorger. Je bent niet de enige! 1 op de 4 kinderen/jongeren van 4-24 jaar groeit op met zorg(en).

 

JONG MANTELZORGEN: VANZELFSPREKEND ÉN BIJZONDER!

Misschien vind je het heel gewoon om voor je vader, moeder, broer, zus, of in sommige gevallen opa of oma te zorgen, maar tegelijkertijd is het heel bijzonder. Soms kan het ook best zwaar zijn. Daarom organiseren we regelmatig leuke en gezellige (gratis) activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Lochem.

Ben jij/ken jij een jonge mantelzorger?
Geef hem of haar een teken van waardering. Vraag een cadeaubon aan T.W.V € 25,-.
aanmeldingsformulier jonge mantelzorgers

CONTACT

Heb je vragen, of wil je een keer mee doen aan activiteiten, neem gerust contact op met Stichting Welzijn Lochem: Anke Muizelaar, consulent jonge mantelzorgers: 06-19075462 of mail naar: jmz@welzijnlochem.nl